[LSA Live 2020] Interview met Guillaume KOZAK

[Lsa Live 2020] Photo Interview de Guillaume KOZAK

[LSA Live 2020] Interview met Guillaume KOZAK

Uw onderneming in een notendop?

PiiVO is een start-up die in 2018 werd opgericht ten dienste van retailers en ontwikkelt samenwerkingstoepassingen waarmee ondernemingen alle marketinggegevens kunnen opslaan, organiseren, delen en publiceren. Time-to-market, optimalisatie van de productiviteit en multichannel-coherentie van merken vormen de basistaken van het platform, dat vooral draait rond beeldendatabank-management (DAM) en rond geautomatiseerde bebakening voor winkels (POSter).

Wat is volgens u de belangrijkste transformatie als antwoord op de crisis?

Digitalisering is een absolute noodzaak geworden, waar ketens en merken onmogelijk nog naast kunnen kijken. Bedrijven die de transformatie naar een multichannel-model nog niet hadden ingezet, kregen plots een hele vloedgolf aan prioritaire uitdagingen op hun bord. Ik denk dan bijvoorbeeld aan content-management, de ontwikkeling van een click & collect-systeem of zelfs gewoon thuiswerken. Flexibiliteit, snelheid en onmiddellijk inzetbare tools bleken hierbij essentieel. Tijdens de lockdown van maart 3 zagen we dat sommige merken, zeker binnen de gespecialiseerde distributie, erin slaagden om op 3 maanden tijd diensten te lanceren die al jaren op tafel lagen! Zijn businessmodel in vraag durven stellen en zich openstellen naar nieuwe kanalen, …: in 2020 is dit geen nice-to-have meer.

Wat zijn voor u de belangrijkste lessen uit de gezondheidscrisis?

Productinformatie staat meer dan ooit centraal binnen sales. Zij die dit onder de knie hebben en er vlot mee omgaan, staan in poleposition om hun business veilig te stellen. Voor PiiVO vormt dit een bevestiging dat we met onze oplossingen een antwoord bieden op de behoeften van veel retailers en e-tailers. Onze oplossingen zijn namelijk van nature omnichannel, kunnen eenvoudig geïmplementeerd en eindeloos aangepast worden. We willen vooral steeds een stap voor zijn, om zo op elk moment te kunnen anticiperen op ontwikkelingen als gevolg van evoluerende consumptie- en winkeltrends.

Wat zijn jullie belangrijkste plannen voor de komende 5 jaar?

Vanuit commercieel standpunt willen we de naamsbekendheid van onze oplossingen vergroten en onze samenwerkingen met netwerken van integrators uitbreiden om onze innovatieve oplossingen sneller te kunnen implementeren.
Dankzij onze adviserende rol ten opzichte van klanten en prospecten kunnen we een specifiek aspect van PiiVO POSter belichten, namelijk het gecentraliseerde beheer van grafische workload. Zo kunnen onze klanten hun visuals multichannel toepassen en op winkelniveau meer gebruikmaken van zowel papieren als digitale supports.
Op het vlak van R&D blijven we sterk inzetten op de toekomstige noden van onze klanten, soms noden waar ze zich nog niet bewust van zijn: digitalisering en beheer van 3D-afbeeldingen, automatisering van beeldendatabase-management, combinatie van tekstuele en visuele productinformatie voor digital signage, … Allerlei uitdagingen die kaderen in ons streven om de beste tools te ontwikkelen, tools waarmee we de volledige productlevenscyclus afdekken en waarmee we onze klanten nieuwe, degelijke werkmethodes en hogere ROI’s aanreiken en het werk van hun teams vergemakkelijken.

 

De retail van morgen is totaal anders dan die van vandaag. Daarom lanceert LSA de tweede, 100% digitale editie van LSA Live. Van 17 tot en met 20 november 2020. Registreer u op live.lsa-conso.fr voor het gesprek met Guillaume Kozak en alle keynotes van LSA Live.

Origineel artikel: https://www.lsa-conso.fr/lsa-live-2020-interview-de-guillaume-kozak-co-fondateur-et-directeur-executif-piivo,365603

Terug

Meer info nodig of zin om onze oplossing te testen?    Een demo organiseren