Retail-innovatie: PiiVO POSter: bebakening 2.0…

piivo-retail-article

Retail-innovatie: PiiVO POSter: bebakening 2.0…

… of technologie die time-to-market en merkuitstraling combineert!

Het is niet altijd gemakkelijk om tussen alle softwareoplossingen van de vele ontwikkelaars te weten wat de echte innovaties zijn of wanneer het gewoon om commerciële gadgets gaat… POSter van PiiVO werd ontwikkeld door en voor retailers en vormt de snelste én de handigste toepassing op de markt voor volledig automatische productinformatie en bewegwijzering op winkelniveau. Met als bonus een ROI-verbintenis die zowel bedrijfsleiders als gebruikers zal bekoren.

Reageren op de markt, seizoenspromoties, outlets, solden, … De manier waarop informatie op winkelniveau verschijnt, moet constant worden gefinetuned, aangepast en bijgestuurd in functie van hoe de markt en de klant evolueren. Hierdoor moeten winkelpersoneel, afdelingshoofden, merchandising-verantwoordelijken, maar ook de marketingmensen op hoofdkantoren constant nieuwe communicatiesupports ontwikkelen, printen en plaatsen… Tijdrovende en vervelende taken die ten koste gaan van de werktijd van de adviseurs en van hun verkoop.

 

Productiviteit van de teams

Voor ondernemingen is het essentieel om te kunnen rekenen op een partner die het ritme van hun time-to-markt volgt. Het Belgische PiiVO houdt in zijn oplossingen 100% rekening met deze realiteit en ontwikkelt oplossingen voor grote Noord-Franse retailers als Leroy Merlin, Bricoman, Boulanger en Intersport. Laten we het voorbeeld nemen van Leroy Merlin. Elk jaar moeten zij voor hun winkels ruim 4 miljoen prijsbebakeningen ontwikkelen, waarbij elke bebakening 2 tot 13 minuten tijd in beslag neemt. Reken dus maar uit hoeveel tijd je kunt winnen die je kunt besteden op de winkelvloer en voor verkoop.
Met PiiVO POSter verliest het winkelpersoneel geen tijd meer: dankzij het grote gebruiksgemak zijn de bebakeningen op minder dan een minuut tijd klaar. Dit vertaalt zich in een enorme productiviteitswinst en een puur strategisch voordeel. Zo beaamt ook Lydéric Fovez, hoofd toepassingen bij Leroy Merlin: “Dankzij de vrijgekomen tijd voor het verkooppersoneel of voor de personen die instaan voor de bebakening, kunnen de winkels meer mensen inschakelen om de klanten te helpen, wat ons onderscheidt van de pure online spelers.”

 

Kwaliteit van de productinformatie

De tool is zeer overzichtelijk en kan met minimale opleiding gebruikt worden. Zo is de gebruiker steeds zeker dat hij zich op de juiste informatie baseert. Dat is niet alleen gemakkelijk, maar zorgt er vooral voor dat de klant steeds correcte en coherente informatie te zien krijgt.
De productgegevens worden namelijk automatisch en in real time via API uit de referentiedatabases van de onderneming gehaald. Ze zitten zonder duplicatie in de PIM, DAM en pricing-tool en zijn dus steeds volledig en up-to-date. Zowel online als in de winkel krijgt de klant dezelfde visuals, productinformatie en zelfs prijs te zien, zodat hij tijdens het winkelbezoek gemakkelijk het product terugvindt nadat hij zijn aankopen online heeft voorbereid!

En dit alles zonder gloednieuwe IT-systemen op winkelniveau. Integendeel, zo verduidelijkt Lydéric Fovez: “De tool beheert geen gegevens uit onze eigen systemen, wat voor ons een zeer belangrijk element was in de architectuur van de software. De integratie is zeer eenvoudig en gebeurt op zo’n manier dat onze verschillende software-elementen los van elkaar werken: de tool wordt rechtstreeks gevoed vanuit het ene ofwel het andere systeem. De tool zorgt simpelweg voor de juiste bebakening, zonder bijkomende input of dubbele gegevens. Een uiterst eenvoudige procedure, die haar nut maar al te goed bewijst!”

 

Sterker merkimago

Het lijkt eenvoudig, maar is enorm belangrijk. Om als merk een toegevoegde waarde te creëren, moet je namelijk meer doen dan gewoon de juiste informatie tonen. De logica zelf op winkelniveau, maar het draagt wel bij tot het imago van een keten. PiiVO POSter integreert namelijk de grafische identiteit en alle richtlijnen van een merk en zorgt voor de nodige coherentie. Zo zorgt men voor duidelijke en begrijpelijke communicatie in de winkels. Allerlei elementen die het vertrouwen in een merk vergroten en ervoor zorgen dat retailers erin slagen om de o zo belangrijke multichannel-coherentie te bewerkstelligen.

 

Origineel artikel: https://www.linkedin.com/pulse/innovation-retail-piivo-poster-r%25C3%25A9invente-le-balisage-ou-kozak/?trackingId=lagwZ7YgSxDiHysw9AV6jg%3D%3D

Terug

Meer info nodig of zin om onze oplossing te testen?    Een demo organiseren